2019 Değerlendirmesi — İlk 6 Ay

Ömer Gülçiçek
3 min readJul 7, 2019

Sene başında 2018'in Ardından makalesi ile yeni yıl hedeflerimi belirtmiş ve 1 ay sonra 2019 Değerlendirmesi — İlk Ay makalesi ile bu hedeflerimi kısa sürede ne kadar düzene getirip getiremediğimi yazmıştım. Senenin yarısını değerlendireceğim “İlk 6 Ay” değerlendirmesini ise bu makalede yazarak, bir yandan öz eleştirilerime devam ederken, diğer yandan gelecek zamanda geri dönüp okumak için hayatımdan notlar almayı amaçlıyorum.

Önceki makalede yazdıklarımı konu başlıkları olarak tekrardan ele alacağım için aynı şeyleri tekrar yazmadan kısa kısa özet geçeceğim.

Planlı Yaşam

Yeni yılda hayatıma kattığım ve en memnun kaldığım gelişmelerden birisi not alıp planlı yaşamak oldu. Az çok bunu yapıyordum zaten ama her yapacağımı Google Takvim’e kaydetmek ve o planlara sadık kalarak yaşamak oldukça güzel ve hayatıma yeni bir alışkanlık katmış oldum.

Uyku Düzeni

Uyku düzenimi daha doğrusu düzensizliğimi bir düzene sokmak istiyordum. İlk ay içerisinde bunu başaramamıştım. Bunda freelance çalışmamın ve oyunların etkisi büyüktü. Sabah erken kalkmamı sağlayacak bir durum olmadığı için geç saatlere kadar uyanık oluyordum ve hedeflediğim düzene geçememiştim.

Mayıs ayında askerliğe gittim ve sabah 5'te kalkmak zorunda olduğum için ister istemez erken kalkma düzenine uyum sağladım. Ardından Haziran ortasında işe başladım. Sabah 7'de kalkıp gece 1 gibi uyuyorum ve bu beni tatmin ediyor.

Spor

Yılın başında ayda 8 kez havuz ve ayda 1 kez hamama gidiyordum. Ardından havuz sayısını iki katına çıkararak ayda 16 kez havuza gitmeye başladım. Fakat bu süreçte hamama gitmeyi bıraktım. İş hayatına da başlayınca yorgunluktan ötürü bu kadar sık havuza gidemedim ve kendimi tekrar ayda 8 kez havuz sistemine indirgedim.

Kitap & Edebiyat & Tarih

Hayatımda eksikliğini hissettiğim 2 şey vardı. Birisi spor, diğeri kitap. Sporu hayatıma kattım fakat kitaba bir türlü bağımlı olamıyorum. Çok sık makale okuyorum (Medium Türkiye) fakat bir kitaba başlasam da sonunu getirmesi zor oluyor. Bir çok yeni kitap siparişi verdim, fakat 2019'un ilk 6 ayı içerisinde maalesef bitirebildiğim bir kitap yok, iki kitap ise yarıda.

Serdar Tuncer

Edebiyat konusunda ise Serdar Tuncer, Hayati İnanç, Ömer Tuğrul İnançer başta olmak üzere bir çok kişiyi sıklıkla takip ediyorum. Bu tarz insanların sayılarının artması duâsı ile.

Rubik Küp & Satranç

Rubik küpü daha öncede almış ve çözümünü 57sn gibi bir rakama kadar indirmiştim. Bu yıl kaliteli bir küp (MoYu AoLong 3x3) alarak paslanmamaya ve rekorumu geçmeyi hedefliyorum. 1.30dk’lara kadar indim fakat daha iyisi için daha sık tekrar yapmam gerekiyor. Rekordan öte aslında görsel hafıza ve zekamı geliştirdiğine inandığım için bu seviyeyi bile yeterli görüyorum.

Satrançta ise yıl başında sadece hangi taşın nasıl hareket ettiğini bilirdim. Bir oyun planım yada oyun sonu senaryolarım yoktu. Bu yıl Chess uygulamasında neredeyse her gün en az 3–4 maç oynayıp pratiğime devam ediyorum.

Satranç İstatistiklerim

Uygulamaya ilk başladığınızda belli bir puandan sizi başlatıyor. Acemi olduğunuz için ilk rakiplerinize yenilerek puanınızı (elo) sürekli düşürüyorsunuz. Ben 665 elo’ya kadar düştüm. En fazla yükselebildiğim puan ise 1086 elo. Şuan 1070 elo’dayım.

Toplam 849 oyun (Günde ortalama 4.7)
En düşük puanım: 665 elo
En yüksek puanım: 1086 elo
Yendiğim en iyi oyuncu: 1186 elo

Sene başında 665'lerden başlayıp 1086'ları görmek çok iyi, yıl sonu hedefim inşallah 1250 elo’ları görebilmek.

Askerlik

Mayıs ayı içerisinde bedelli askerlik görevimi Ankara Mamak Mebs’te tamamladım.

Askerlik künyem

Askerlikten tek beklentim farklı illerden, farklı mesleklerden arkadaşlıklar edinebilmekti. Çünkü sağa dön, sola dön, yürü, koş falan bunlar geçecek fakat arkadaşlıklar bâki kalacaktı. Hayatımda mesleğimden ötürü çevrem hep yazılımcı arkadaşlarla dolu. Her ne kadar yazılımı sevsem de farklı kültürlerde yetişmiş ve farklı sohbetleri olan kişiler tanımayı çok istiyordum. Bunu da en iyi kazanacağım yer askerlikti.

Beklentilerim olumlu sonuçlandı ve askerlikten bana kalan güzel arkadaşlıklar oldu.

Olur da bir gün bu makale ile karşılaşırsalar her birine tek tek sevgilerimi iletiyorum.

Kişisel Blog Sitem: omergulcicek.com

Makaleyi alkışlayarak destek olabilirsiniz 🌹

--

--